Varning för dyra tillägg: 6180 kr för två brandvarnare!

I den stora jämförelsen av larmbolagen upptäcktes chockerande stora skillnader i priser och villkor för hemlarm. Utvecklingen av bra larmkomponenter går fort. Sannolikt vill du skaffa nya tillbehör till ditt larm i framtiden, exempelvis brandvarnare, extra skalskydd eller övervakningskamera. Det är dock en kostnadsfälla för hemlarm. Många konsumenter har blivit gisslan och tvingas välja mellan höga kostnader eller uteblivet skydd.

Stora skillnader mellan larmbolagen

De dyraste larmbolagens tillägg kostar ca 5 gånger mer än de med lägre kostnader, trots motsvarande komponenter. Detta beror på ökningen i månadskostnad. Resultatet förvånar och summerar upp till höga kostnader på sikt. De största bolagen är dyrast.

I jämförelsen mellan kostnader för extra komponenter har vi gjort två vanliga tilläggsbeställningar. Kostnaden är uträknad baserat på startkostnad och dess månadskostnad under efterföljande 10 år, vilket är den normala livslängden på ett hemlarm.

Kostnadstillägg för två brandvarnare

Bolag Total kostnad
Verisure6180 kr
Sector Alarm5980 kr
Safeland1860 kr
Alert Alarm5580 kr
Svenska Alarm4320 kr
Securitas1490 kr

Tilläggsbeställning av sensorer

I många fall väljer man att bygga ut larmet med extra dörrmagnet och rörelsesensor, exempelvis skydd av ett garage. Resultatet mellan billigast och dyrast är mer än 500%.

LarmbolagTotal kostnad
Verisure6540 kr  
Sector Alarm6080 kr
Safeland1260 kr
Alert Alarm5280 kr
Svenska Alarm3456 kr
Securitas1240 kr

Kostnadsökningen är inte specifik för dessa komponenter. Det är liknande resultat även för andra vanliga tilläggsbeställningar.

Läs hela jämförelsen av priser, funktion och villkor här ->

Gör hemläxan innan du väljer larm

Det finns anledning att vara observant på samtliga kostnader för ett hemlarm innan du lägger din beställning. Lita inte blint på att grannen har tagit rätt beslut. Den här sajten hjälper dig med jämförelser.

För vissa larmbolag övergår systemet i din ägo efter en tid. Då kan du avsäga dig från abonnemanget, vilket innebär att du slipper de höga kostnaderna. Nackdelen är att flera viktiga tjänster då upphör och systemet blir i många fall helt värdelöst.

Dags att rycka plåstret?

Om man har lagt mycket pengar på sitt hemlarm kan det vara mentalt svårt att byta system. Även om det kostar mycket varje månad. Det är dock inte hopp om bättre tider till den som betalar för mycket. Historiken talar i stället för fortsatta prishöjningar. En tröst kan vara att det är många i samma situation.

Allt är dock inte nattsvart för er med en alltför dyr lösning. Moderna och högteknologiska larm är det lätta att få på plats och att använda. Ett byte kan i många fall räknas hem på drygt ett år, vilket bör jämföras med hemlarmets genomsnittliga livslängden om 10 år.

Så kanske just idag är det läge att rycka plåstret?

Ta reda på vilket larm som passar dig bäst här->