Vi arbetar för en öppen marknad utan överpriser!

Vi arbetar för en öppen marknad utan överpriser!

Bolaget som ligger bakom undersökningen heter United Eyes AB. Vi tröttnade på en sluten marknad för hemlarm med höga priser och krångliga avtal.

Bolaget står bakom appen Safeland. Den används för grannsamverkan och larmtjänsten “Connect”. Det är en larmtjänst som innebär att grannar kan samarbeta med varandra för snabbast åtgärd. Appen är Sveriges mest populära tjänst för grannsamverkan och används av 100 000 runtom i Sverige.

Metoden och Connect är bevisat effektiv. Safeland används av såväl polis och räddningstjänst för att möjliggöra snabbast insats.

Tyvärr har de fem stora larmbolagen i undersökningen valt att inte ge stöd åt grannkoppling av deras larm*. En förklaring kan vara att dessa bolag tjänar på en sluten marknad och önskar minimala förändringar.

Hemlarm till rimliga kostnader

På efterfrågan från våra många app- och Connectanvändare började vi under 2018 sälja hemlarm direkt till konsumenter i Sverige.

Inför lanseringen testade och analyserade larm från ett 40-tal leverantörer och valde ut två larmfabrikat. Med dessa larmpaket (Folklarmet och Premiumlarmet) kan Safeland erbjuda hemlarm som du själv äger, med möjlighet till grannkoppling, certifierad larmcentral och väktartjänster – självklart utan bindningstider.

Hur kan Safeland erbjuda så mycket lägre kostnader?

Ju fler i ett område som använder Safeland, appen eller larmen, desto säkrare blir området. Våra kunder tipsar därför gärna sina grannar efter sina köp. Detta reducerar våra försäljningskostnader och medför besparingar som vi kan föra vidare till kunderna genom lägre priser.

Vi tror inte på låsning!

Som leverantör av trygghetstjänster skall man behålla sina kunder genom bra tjänster och service, inte genom krångliga avtal eller inlåsning. Du äger ditt larm. Skulle du inte vara nöjd med oss så finns det möjlighet att byta väktartjänst utan att byta larm.

Slutligen

Vi förstår att bolagen i denna jämförelse inte uppskattar att få sina priser och villkor exponerade på detta sätt. Det går även att ifrågasätta etiken i att be om offerter utan avsikt att handla. Vi anser dock att den allmänna nyttan för konsumenter försvarar metoden.

Vi hoppas att du som konsument uppskattar informationen. Om du gillar du det vi gör får du gärna sprida informationen vidare eller börja grannsamverka med appen Safeland (utan kostnad) tillsammans med dina grannar.

Vill ha hjälp att se över din larmlösning kontakta oss.

Vi hjälper dig gärna.

Tack för att du läst ända hit! : )

VD, United Eyes AB